Az MDSE boccia csapatából Abramov Dániel, Nagy Vivien, Szabó Alexandra , valamint László Anita és Lőczi Tímea edzők vettek részt a Tátra Kupa nemzetközi boccia versenyen. Magyarországról összesen 8 versenyző indult 4 kategóriában. Június 13-án délután indultunk Szlovákiába. A szállodai bejelentkezés után vacsoráztunk este 7 –kor, majd este 9 óráig edzettünk a tornacsarnokban, bejátszottuk a pályákat, a másnap reggeli csapat és páros verseny kezdéséhez.

Június 14. Csapat és páros verseny
Nyolc ország részvételével, egyéniben 60 versenyző, 8 BC1-2 csapat, BC3 6 csapat, BC4 8 csapat vesz részt a versenyen.
6 pályán kezdték a versenyzést a csapatok és párosok a tornacsarnokban. Kiváló körülmények között. A kinti magas hőmérséklet ellenére a csarnokban optimális klimatikus viszonyok voltak a versenyzéshez. Elmondható, hogy ezen a napon rendkívüli terhelésnek voltak kitéve versenyzőink. A csapat meccsek 1,5 órásak voltak, Nagyon fárasztó nap volt, az utolsó meccsünket este 7 órakor fejeztük be. A három csapatmeccset Nagy Vivien kapitányként kiválóan vezette, 8. helyen végeztek.
A párosok viszont 4-5 meccset is játszottak. A BC3 páros egyenesen bejutott az elődöntőbe, 4. helyen végzett, mivel nem összeszokott párosról beszélhetünk ez egy jó helyezésnek tekinthető. A BC4 páros Hegedűs László-Szabó Alexandra-Berkes Gergő kiváló játékkal 3. helyezett lett.
3-4.nap 2019. június 15-16. Egyéni versenyek
A verseny lebonyolítása zökkenőmenten zajlott. Nagyon szép kezdéssel Hegedűs Lászó, Langauer Katinka, Szabó Szandi, Nagy Vivien, Sáling Hanna győzedelmeskedett. A nyolcad döntőbe jutott Nagy Vivien és Szabó Szandi sajnos kikapott ellenfelétől. Vivi a 6. , Szandi 7., helyet szerezte meg. A BC3 kategoriában Abramov Dani a meccsek alatt értékes pontokat szerzett, többször fordított az eredményen, sajnos nem sikerült továbbjutnia, 10.helyen végzett.
5.nap 2019.június 17.
Liptovsky Janból reggel 8.45 kor induktunk és du. 14.00 órára érkeztünk Budapestre.

Gratulálunk az eredményes versenyzéshez!