A Budapest III. Kerületi Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon hagyományaihoz híven idén – 2019 -11-27-én rendezte meg a “Fővárosi Szavalóverseny a gyógypedagógiai intézmények diákjai számára” versenyt.
Ebben az évben 19 alsós, 18 felsős és 10 szakközépiskolás tanuló hozta el és tolmácsolta a szebbnél szebb verseket. A színvonal évről évre nívósabb.
A mi iskolánkat alsó tagozatról első ízben képviselte Nahimi Mira 4.o.,aki Takács Mária: Cicakomédia című versével lépett fel. Mira hihetetlen profizmussal vette az akadályt, a népes hallgatóközönség sem zavarta, ráadásul olyan megtiszteltetés érte, hogy versének írója is elkísérte. Ez egy rendkívüli élmény, amikor szerző és előadó találkozik egymással. Mira ARANYMINŐSÍTÉT kapott.
Felső tagozatról a már rutinos Csike Bogi 6.o., Petőfi Sándor: Három fiú című versét adta elő. Bogi értő szövegmondásával, a vers hiteles tolmácsolásával , határozott fellépésével ARANYMINŐSÍTÉSt érdemelt ki a szakavatott bírálóktól.
És végül Marosi Bence 8.o Aranyosi Ervin: Enyém, tiéd, kié? című versének tolmácsolásával teljesen elvarázsolta nemcsak a hallgatóságot, hanem a zsűrit is. Bence olyan atmoszférát tudott teremteni szavalásával, ami a hivatásos versmondók sajátja csupán. A gyönyörű produkciót KIEMELT ARANYMINŐSÍTÉSsel jutalmazták.
Mindhármótoknak GRATULÁLUNK!