Az iskolánk hat diákja és két kísérő hétfőn ellátogatott az NI Hungary kft. debreceni gyárába. Egy bő két órás utazás után megérkeztünk Debrecenbe. Miután öltözéket váltottunk, indultunk is a gyár különböző szektorait megnézni. Különösen jó volt a programban, hogy a gyárlátogatáson körbe vezettek bennünket.
A gyárlátogatás után egy sajtótájékoztatón is részt vettünk, amelyen beszélhettünk arról, hogyan ismerkedtünk meg a myDAQ mérőműszerrel egy pályázaton, melynek keretében fizikai méréseket terveztünk és kiviteleztünk. Az NI-tól ilyen eszközöket és ezeknek a „nagy testvéreit” a Zsótér Pál Alapítványon keresztül ajándékba kaptuk, hogy itt a Mozgásjavítóban minél korszerűbb méréseket tudjunk végezni. Ábrahám László úr, aki az NI ügyvezetője, azt mondta, hogy a myRIO készülék többet tud, mint az Apolló 11 műszerei, a myELVIS pedig egyetemi laborok mérésihez is használható. A jövőben további újabb projektekbe szeretnénk részt venni együtt, amelyhez Dr. Vizi Tibor tanár úr, az NI mentorprogram keretében felajánlotta a segítségét.
A sajtótájékoztató után megvendégeltek bennünket egy kis finom pizzával is.
Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a segítségét, támogatását, különösképp Reményi Gábornak, akivel a kapcsolatunk már egy picivel régebbre nyúlik vissza, hiszen májusban személyesen hozta el az első mérőeszközt iskolánkba.

Ádám Bianka és Piák Barnabás

A helyi sajtó is hírt adott az eseményről (további fotókkal), amely ide kattintva érhető el.