A 2019-es szalagavató igazán rendhagyóra sikeredett. A klasszikus részletek (szalagtűzés, búcsúbeszédek, osztályprodukciók, keringő) mellett itt-ott szerepeltek benne dadaista elemek, s az egyes “kötelező” programpontok több helyen fel lettek cserélve.
A műsort például azonnal a 12. osztályosok (valamint Schell Lívia, Szász Zsolt, Fazekas Bianka és Tapa Gergely) “spanyolországi sziesztájával” indítottunk. Ezután következhettek “csupán” a konferansziék (Sebestyén Zsófia, Petrás Péter). Majd légiutas-kísérőink (Csernus Éva, Sebestyén Zsófia, Schnek Tamás) iránymutatásával “elrepültünk” a napfényes Valenciába, hála tehetséges “pilótánk” (Petrás Péter) szakértelmének.
Ám a 11. osztály (és a teljes közönség!) utánunk jött (ami valljuk be, felháborító…), és megtörténhetett a szalagtűzés (Locsmándi Alajos intézményvezetőnk irányításával, Bagi Vilmos és Szabó Csaba segítségével). A résztvevők képviselői (Fésűs Máté, Bogdán Dániel) elmondták búcsúszövegeiket, majd a 11. osztály megjósolta csodásnak ígérkező jövőnket.
Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük az énekkar (Tófalvi-Balassa Szilvia és a tanárok) közreműködését!
Az est fénypontja természetesen a “maturanduszok bálja” volt (amelyet Kovács Ildikó koreográfiájával és rendezésével, Fésűs Mátéval és Szász Zsolttal együtt “keringtek” el), eredménye pedig vastaps.
Amikor az összes kötelezettségünknek eleget tettünk, következhetett az “össznépi” tánc, a “fiesta” – számolt be a szalagavatóról Suhajda Péter, a gyerekek szerint Suhi.
De hogyan vélekedtek a jeles alkalomról ők maguk?
Izgalommal telt várakozás volt, vallotta be Lóri.
A sok belefektetett munkát siker koronázta, dicsekedett Roli.
A “valenciás” poén nem igazán “jött át”, morgolódott Andi néni.
Ellenben a Dani által elmondott, Zozi billentyűzetéből serkent búcsúbeszéd nagyot ütött, érezte mindenki.
A CSOPORTMUNKA eredményeként élvezetes előadás állt össze, vonta le a konzekvenciát Kriszti.
Technikailag is minden rendben volt, különösen a fények, elemezte Szandi.
A keringőt mindenki megkönnyezte, könnyebbült meg Zozi.
Nagyot fogunk pihenni a hétvégén, reménykedett Titi.
Köszönjük, összegezte Dani.