A Microsoft Innovatív Iskola programjában 3. éve veszünk részt, intézményünk az egyik magyarországi Microsoft Schowcase School, emellett több pedagógusunk aktív a Microsoft innovatív tanárok csapatában. Ennek is köszönhető, hogy egyike lehettünk azoknak az intézményeknek, ahová december 12-én ellátogatott Anthony Salcito, a Microsoft oktatásért felelős alelnöke, Petronella Goel, a Microsoft oktatási üzletágának kelet-középeurópai igazgatója, illetve a Microsoft Magyarország oktatási üzletágának vezetője, Merényi Ádám, és munkatársai.

Lehetőségünk volt megmutatni azt a sokrétű munkát, amelyet a digitális iskolává válás folyamatában végzünk az intézmény minden területén. Bemutattuk a robotokkal végzett tevékenységeket, a kódolás és mérés területén elért eredményeket, az egyéni megoldásokat a tanulók aktív bevonása érdekében. 9. évfolyamos diákunk, Piák Barnabás a tanulók szemszögéből is mesélt tapasztalatairól, hogy minél teljesebb képet kapjanak vendégeink az iskoláról, az itt megvalósuló gyakorlatról.

Vendégeink igazán elismerően nyilatkoztak a nálunk folyó munkáról, példaértékűnek és követendőnek nevezték elért eredményeinket. Köszönjük a diákok és a munkatársak eddigi tevékenységeit, és a jövőben is számítunk mindenki közreműködésére az intézmény digitális fejlesztése területén.