Ebben a tanévben a mi iskolánkat Gigacz Gergő és Kuczik Zoltán 5.a osztályos tanulók képviselték, akik nagy Harry Potter rajongók.
Az elődöntő 2 részből állt, egy 130 kérdésből álló tesztet kellett megoldaniuk először, amit a fiúk 120 pontosra teljesítettek , majd egy kreatív alkotást kellett elkészíteniük, s a továbbiakban ezt elpostázni a szervező helyre, Zsámbékra. Az ő kis művüket 100/65 ponttal értékelték, így összteljesítményük 230/185 pont. A döntőbe az első 20 csapat jutott be. A mi fiaink a 20. helyezéstől mindössze csak 12 ponttal maradtak le. A 302 értékelt csapatból Gergő és Zotya a 32. helyezést érte el. Az 1. helyezést elért csapattól csak 43 pont választotta el őket, mivel azok a gyerekek a maximum pontból 228-at értek el. Ebből is látszik, hogy országosan mennyire szeretik a fiatalok a Harry Potter könyveket és mennyire figyelmesen és értőn olvassák.
Nagyszerű, sőt pazar teljesítmény ez első nekifutásra. Eddigi ajándékuk: kedvezményes belépő a Harry Potter szabadulószobába. Jövőre újra megpróbálják.
Gratulálunk fiúk. Büszkék lehettek magatokra.