A Microsoft Magyarország 21. századi megoldásokat kereső iskolákat segítő programjában közel 150 iskola, köztük a mi intézményünk 4 fős csapata vesz részt ebben a tanévben. A csapat tagjainak egyéni feladatokban ill. együttműködésben kell a különböző innovációkat támogató tevékenységeket elvégezni a tanév folyamán.

A szabályoknak megfelelően csapatunk tagjai: a vezető (Locsmándi Alajos intézményvezető), a rendszergazda (Enyedi Andrea informatika tanárnő), az expert tanár (Sárközi Judit gyógypedagógus), és a gyakornok tanár (Schnek Tamás).

A csapatok számára az év nagy eseménye a március 6-án rendezett hackathon (ötletverseny) volt. Erre az eseményre egy-egy 21. századi projektötlettel nevezhettek az intézmények, és végül 40 csapat nevezését fogadták el a szervezők.

A projektötlet kialakításában és céljának meghatározásában fontos szerepe volt Révész Ritának, aki egész tanévben segíti a csapatot, és a verseny helyszínén csatlakozott erősítésként Barsy Anna tanárnő.

A nap folyamán az alapötletükből egy kész, megvalósítható projekttervet készítettek a csapatok, majd diák és felnőtt zsűri előtt is bemutatták 21. századi technológiát is alkalmazó megoldásukat. Nagyon büszkék voltunk, hogy iskolánk tanulói Csike Boglárka és Piák Barnabás is bekerült az értékelő diákok közé.

A Mozgásjavító projektje a Felfedezések és tudományok hete címet kapta, célja pedig: a személyre szabott tanulási utak kialakítása együttműködő pedagóguscsoport támogatásával (gyógypedagógusok – szaktanárok), élményalapú témafeldolgozással.

Projektünk elnyerte a zsűri tetszését, és bekerült a legjobb ötletek közé. A szervezők a csapat munkáját így értékelték:

A problémátok sokakat érint és egy nagyon innovatív megoldást találtatok rá. „Nagy lehetőség.” A diákok nagyon magas pontokat adtak arra, hogy mennyire érinti a tanulókat a projektetek és mennyire segíti a diákok életét és tanulási motivációját.”

Most már csak a megvalósítás van hátra!

Sárközi Judit gyógypedagógus, a csapat egyik tagjának beszámolója