Sok szeretettel gratulálunk Szűcs István kollégánknak, intézményünk úszó edzőjének, aki Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseképpen.

Szűcs István intézményünkben 10 éve foglalkozik a súlyosan mozgáskorlátozott gyermekek és fiatalok úszásoktatásával, az úszás megszerettetésével. Edzői munkakörében azonnal kirajzolódott szakmai felkészültsége, tudása, elkötelezettsége, igényessége valamint az a különleges attitűd, amellyel a mai napig a sérült gyermekek felé fordul. Ő maga is mozgáskorlátozott, 1984-ben sikerült a válogatottal kijutnia New York-ba, a “Fáklya Játékokra”. 1987-ben világbajnok lett a második párizsi Világjátékokon, a szöuli paralimpia úszóversenyein 7. helyezést ért el, egész élete példaként áll mozgáskorlátozott tanítványai előtt.

Kollégáival és a szülőkkel való kapcsolata példaértékű, megbecsülik és tisztelik. Tanítványai rajonganak érte, humorával és kreativitásával mindenkivel megtalálja a hangot.

Fontos számára a mozgáskorlátozott gyermekek körében a sport megszerettetése és minél magasabb színvonalon való gyakorlása, szívügyének tekinti a mozgáskorlátozott gyermekek sportolásának fontosságát, több tehetség felnevelésében, kibontakoztatásában is részt vett és részt vesz a mai napig. Az úszás elsajátításával nem csak a legtehetségesebbek kapnak esélyt felnőtt életükben arra, hogy sérültként is fordítsanak figyelmet a testmozgásra, hanem valamennyi tanítványa számára nyújt ezzel egész életre szóló lehetőséget.

Még egyszer szívből gratulálunk Istvánnak!