Az utolsó pillanatokban elrendeződött, hogy idén is szervezhettünk angol tábort Verőcén.

Az ottalvós táborokra vonatkozó határozatok szerint a verőcei tábor fenntartója is meghozta „drákói”  szabályait. Ennek alapján maximum 18 fő vehet részt egy-egy táborozáson. Ez bizony lényegesen csökkentette a létszámot: tavaly 34 főre rendeltem étkezést!

Július 22-én indultunk két kis busszal és egy Dacia személyautóval Verőcére. A 11 gyerek és 7 kísérő egyaránt izgalommal várta az idei táborozást. Három hónapnyi elzártság után a gyerekek a szokásosnál is lelkesebbek voltak, mindennek őszintén örültek, program pedig volt bőven.

Oldottunk meg tudásuknak megfelelő szintű, papír alapú feladatokat, kiolvastunk két egyes és kettes szintű vékony mesekönyvet, megnéztünk két eredeti, angol nyelvű rajzfilmet, részt vettünk Szentendrén, angol nyelvű programon, és még a váci városnézésre is felkészültünk nehéz, angol ismertetésekből gimnazista táborozóink segítségével. Szinte minden foglalkozásunkon megjelent az angol, még a kézműves foglalkozáson is, ahol valamilyen angol fogalmat kellett festeni a kavicsokra.

Az angol foglalkozásokon kívül voltunk fagyizni, kavicsot gyűjteni a Duna parton, ebédelni Kismaroson. Vásároltunk a skanzen üzleteiben, játszottunk logikai játékokat  és a mi saját „angol táboros” játékunkat – a gyerekek persze ezt is angolul.

Idővel a hőmérőzést is megszoktuk, így mondhatom, gyerekek, felnőttek jó érzéssel tértünk haza!

Bán Éva táborvezető