Az idei karácsony kissé rendhagyó módon zajlott a kollégiumban. Nem ünnepelhettünk közösen, ahogy megszoktuk, de megpróbáltuk így is hangulatossá varázsolni a kollégista gyerekek számára az ünnepi készülődés időszakát. Minden apartman ünnepi díszbe öltözött, és feldíszítettük a karácsonyfát. Az egész kollégiumot mézeskalács illat lengte körül, hiszen a Zsótér Pál Alapítvány és a Zuglói Önkormányzat jóvoltából minden apartman elkészíthette kedvenc karácsonyi süteményét.

Az idei karácsonyi műsorban minden korosztályból részt vettek diákjaink. Lelkesen készültek az előadásra, annak ellenére, hogy online megjelenési formában valósíthattuk azt meg. Egy tanulónk saját versével szerepelt, ami még különlegesebbé tette a műsorunkat. A karácsonyi ünnepélyt meghitt hangulatban élhette át minden apartman a saját csoporttagjaival, amikor a vacsora előtt levetítették a kollégista diákok versmondását. A vacsora után pedig következhetett az ajándékok kibontása.

Új hagyományt is igyekszünk teremteni, hiszen decemberben egy karácsonyi író pályázatot hirdettünk a diákoknak. A rendezvény mottója ez volt:„Az írás: betűtestet öltött lélek.”(W. Barna Erika)

Hét diák nyújtotta be írását: Bíró Tünde, Triff-Árkosi Anna, Bódi Sanel, György Richárd, Hajdú Krisztián, Szuhai Gábor és Ádám Bianka.

Volt, aki vidám verset írt, volt, aki megható történetet, voltak, akik kedves mesét alkottak, volt, aki csodaszép, karácsonyi verset költött és ezt elszavalta a karácsonyi műsorban is, és voltak, akik rövid, szeretetről szóló történettel ajándékoztak meg minket. Mivel nehezen tudtuk rangsorolni az alkotásokat, mindenkit elismerő oklevélben és ajándékban részesítettünk. Terveinkben szerepel, hogy az írásokból készítünk egy „Szeretetkönyvet”, amelyben összegyűjtjük a pályázatra benyújtott műveket.