Nagyon sok minden történt 2020-ban a Mozgásjavító EGYMI és a Zsótér Pál Alapítvány háza táján! Több pályázaton is indultunk, ezek közül több alkalommal nyertünk is. A megvalósítás eredményeiről, sikereinkről szeretnénk most beszámolni, fényképekkel színesítve az örömteli híradást. 😊

  • Felépítettünk a Mozgásjavító EGYMI udvarán, az itt tanuló 200, mozgáskorlátozott gyermek és fiatal számára egy speciális eszközökkel felszerelt, akadálymentes játszóteret.
  • Vásároltunk egy 9 személyes OPEL Movano típusú gépjárművet, melyet akadálymentessé alakíttattunk, így alkalmassá vált 6 db kerekesszék és a bennük ülő személyek szállítására.
  • Megvásároltunk továbbá egy DACIA Dokker egyterű kombi személygépjárművet, melyet alkalmassá tettünk egy kerekesszékkel közlekedő személy biztonságos szállítására.
  • Beszereztünk 49 db asztali számítógép konfigurációt és monitort a Mozgásjavítós diákok és tanáraik mindennapi tanulásához, munkájához.
  • Speciális egerekkel, ujjkapcsolókkal, nagyméretű billentyűzetekkel, laptopokkal, tabletekkel, speciális tablet tartókkal, billentyűrácsokkal bővítettük az alternatív augmentatív kommunikációs eszközeink tárházát.
  • Bővítettük az iskola mozgásfejlesztést, rehabilitációt segítő eszközparkját egy MOTOmed aktív-asszisztív-passzív, alsó-és felsővégtag mozgató készülékkel, valamint 2 db egyedi „MI” (izom intelligencia) technológiával felszerelt Compex elektro-stimulátorral.
  • Vásároltunk 7 db fürdetőszéket, kollégiumi és uszodai használatra.
  • Megvalósítottuk az „Önálló életre nevelés – oktatólakás működtetése mozgáskorlátozott diákok számára” programunkat. Ennek keretében diákjaink 2019 őszétől 2020 nyarának végéig 12 hétvégét töltöttek el az alapítvány tulajdonában és fenntartásában álló lakásban, amely már 2003 óta az önálló életre nevelés egyik fontos színtere.
  • Megrendeztük a már hagyományos Tárva-Vár szakmai konferenciánkat – idén digitális platformon, melynek középpontjában a középiskolai együttnevelés állt.
  • A karácsonyi programok kiadásait szintén támogatásból sikerült fedeznünk: így jutott pénz a karácsonyfára, Huzella Péter online fellépésére és az apartmanok ünneplésére.

Hálásan köszönjük a támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, a Miniszterelnökségnek, a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Kft-nek, a Magyra Villamos Művek Zrt-nek és a Zuglói Önkormányzatnak!

Hálás köszönetünket fejezzük ki továbbá azon cégeknek és magánszemélyeknek, akik egyszeri vagy rendszeres adományukkal biztosítják az alapítvány működésének feltételeit: az ösztöndíjprogram működtetését, az iskolai és szabadidős programok költségeinek vállalását, az oktatólakás fenntartását és még sorolhatnánk…

Folytatás következik! 😊