Az idei év februárjában a fennálló helyzet miatt csoportos mulatozásra sajnos nem volt lehetőségünk, mégis megpróbáltunk egy kis farsangi hangulatot varázsolni az intézményünkbe.

Kezdődött azzal, hogy minden osztály belekóstolhatott a farsang ízébe, nevezzük szalagosnak, csörögének, herőcének, vagy forgácsfánknak. A folyosón terjengő illatból már mindenki tudhatta; itt a farsang, áll a bál.

A farsang hetén a zsibongóban csodálhatták meg az arra közlekedők, hogy milyen ruhákban is pompáztak annak idején az emberek, mikor tömeges bálozásra is volt lehetőség. Egy kis elméleti ízelítőt is kifüggesztettünk, melyből érdekes dolgokat tudhattak meg az érdeklődők.

Azért, hogy érezzük az összetartozást, adott volt minden napra, hogy milyen színű ruhába – pólóba, nadrágba, kiegészítőbe – érkezzünk. Az étkezőben élvezet volt végignézni az osztályokon, ahogy gyerekek és felnőttek egyaránt viselték az aznapi közös színt.

Iskolánkban kedden került sor a jelmezes beöltözésre. Akinek kedve volt, felölthette kedvenc jelmezét, és egész nap abban lehetett. Ez főként az alsósokra volt jellemző, de a felsősök is kaptak az alkalmon. A folyosón nagy örömmel vették szemügyre egymás maskaráit. A túró ruditól kezdve a főhősökön, hercegnőkön, meseszereplőkön keresztül számtalan színes ötlettel rukkoltak elő a diákok.

Mindenki jól érezte magát, és a vidámságból is jutott elég!