Március 16-án a pandémiára való tekintettel online térben rendeztük meg a pályaorientációs napot a középiskolás diákjaink számára. Programsorozatunkat szerettük volna minél színesebb témákkal megtölteni. Igyekeztünk az érettségit követő jövő szerteágazó ösvényeit érinteni, melyeken tanulóink lehetőségeik és kedvük szerint elindulhatnak majd.
Az eseményt egy kerekasztal beszélgetéssel kezdtük, melynek keretén belül “öregdiákjaink”, Berta Krisztina, Hörnyék Franciska és Nagy Vivien meséltek az egyetemi életről, az oktatásról és a felsőoktatásban szerzett tapasztalataikról. Minden fontosabb tudnivalóról, amelyek hasznos információként szolgálhattak a továbbtanulás felé kacsingatóknak.
Folytatásképpen megismerkedhettünk Raffay Antallal, a Generali biztosító tesztelő csapatának vezetőjével, aki egy átfogó és nagyon érdekes előadást tartott eddigi pályafutásáról és a tesztelői feladatkörről.
Vendégeink voltak a DHL munkatársai is, Marton Janka és Bogdán Dániel személyében, akik egy képzeletbeli sárga-piros kisbuszon bevezettek minket a logisztikai cég rejtelmeibe. Prezentációjukban bemutatták, hogy miért is jó a DHL fuvarozási vállalat tagjának lenni, valamint azt is, hogyan készül egy tökéletes önéletrajz. A DHL és az iskolánk közötti jó kapcsolat, továbbá a megváltozott munkaképességű alkalmazottak irányába tanúsított nyitottságuk miatt láttuk fontosnak, hogy a tanulóink megismerjenek egy olyan munkahelyet, ahol bátran megpályázhatnak egy pozíciót. Dani mesélt a diákoknak arról is, hogy az érettségi után milyen volt belecsöppenni a munka világába, és hogyan találta meg a helyét a DHL ügyfélszolgálatánál.
Előadóinkhoz csatlakozott Barta Titanilla is, aki nem is olyan régen még padjainkat koptatta, és ma már a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének (MEOSZ) munkatársa.
Végül, de nem utolsó sorban a pályaorientációs előadás-sorozatot Hományi Péter, iskolánk könyvtárosa zárta a könyvkiadásról és a könyvkereskedelemről szóló bemutatójával, mely méltó befejezése volt a napnak.
És hogy a könyv volt-e előbb vagy a kifli? Nos, mi már azt is tudjuk. 🙂