Idén április 19-23. között megtartottuk a Fenntarthatósági Témahetet az alsós osztályainkban. Sok érdekes és játékos feladattal készültünk nekik. Minden osztály más és más utakon tanulhatott a fenntarthatóságról és annak fontosságáról.

Az idei Fenntarthatósági Témahéthez már kis elsőseink is csatlakoztak. Először egy rövid filmben virtuális kirándulásra indultunk. Megismerkedtek a magyar erdők szépségével, szintjeivel és az ott élő állatok nevét is megtanulták. Egy kis drámajáték segítségével pedig még az erdők pusztulásának fájdalmát is megértették, valamint a fák felbecsülhetetlen jelentőségét életünkben. Írásórán már ügyesen és lelkesen másolták le a megismert állatok nevét a tábláról.

A 2.a osztályos tanulók a Fenntarthatósági Témahéten a BOOKR Kids alkalmazás mesetárából olvastak egy állatkerti történetet. A mesében sok érdekes állattal ismerkedtek meg a gyerekek, majd különböző feladatokat oldottak meg a történethez kapcsolódóan.

A 2.b osztály Kollár Kati néni segítségével az iskola kertet látogatták meg. Megnézték az ágyásokat, a fűszernövényeket. Megismerkedhettek a komposztálóval és az esővízgyűjtővel.

A 3.a osztály Tulipán projektbe kezdett még a tanév kezdetén. Hat hónapnyi várakozás után, 2021. április 22-én, a Föld napján már teljes pompájukban virultak a virágaik. Tisztítják a levegőt, termelik az éltető oxigént, és gyönyörködtetnek is!

A 3. b-sek az óceán felfedezésére vállalkoztak, hangsúlyozva a vizek védelmének fontosságát. Tableteken dolgoztak a Bookrkids.com oldalon található interaktív tananyag feldolgozásával, melynek címe: Fedezd fel az óceánt! Ezután készítettek cipős dobozból 3D-s akváriumot. Jó móka volt, csodás munkák születtek!

A 4.a-sok már az anyák napjára készülődtek, és újrahasznosított anyagokból készítettek meglepetés ajándékokat az édesanyáknak! 🙂

A 4.b osztály pedig az erdő szintjeivel ismerkedett meg jobban a témahét alatt.