Számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy akár saját magunk is újra tudnánk hasznosítani azokat.

Június 7-én délután részt vettünk egy játékos, interaktív foglalkozáson, megismertük az FKF Nonprofit Zrt. által ellátott hulladékgazdálkodási és köztisztasági feladatokat.

Rengeteg érdekességben volt részünk.  Kevesen mondhatják el, hogy 4 millió forintot tartanak a kezükben, velünk ez megtörtént. Az MNB által bevont papírpénzeket ledarálják, a darálékból papírtömböket préselnek, amit fűtésre lehet használni. Egy-egy tömbben 4 millió forint volt! Megtudtuk, hogy a műanyagflakonból akár futópályát vagy bicikliutat is lehet építeni. Autógumiból akár menő táskák is születhetnek, a régi bakelit lemez pedig gyümölcsös tállá válhat.

Megértettük, hogy a környezettudatos gondolkodás és magatartás kialakítása már kisgyermekkorban kezdődik, és mi is rengeteget tehetünk bolygónk „egészségéért”.