Augusztus 27-én, pénteken egy vidám, jó hangulatú csapatépítéssel zártuk a hetet. Az “Ízőrzők” szorgos brigádja már korán reggel nekilátott a főzésnek, hogy a feladatok teljesítése után csupa finomsággal tölthessük meg a korgó hasunkat. Hatalmas kondérban rotyogott a paprikás krumpli, és az “édesszájunk” is felfelé görbült, amint megláttuk a készülőben lévő desszertkínálatot. Igazi túrós-barackos, túrós-áfonyás, meggyes-mákos és káposztás rétesek sültek a tankonyhán, így mondanunk sem kell, hogy már az ínycsiklandozó falatok ígérete is motiválta a társaságot.
A csapatfeladatok első napirendi pontja a 16 fős csoportok kialakítása volt, játékosan, “találd meg a csapatod” módszerrel. A csapatok tovább osztódtak, és 8-8 fős teamekben kezdték meg a kreatív munkát.
A csoportok egyik felének a Mozgásjavító EGYMI makettjét kellett elkészítenie. Mindegyik kis makett-tervező gárda egy-egy épületrészt húzott, és a kapott (szerzett) anyagokból, a fantáziájuk határait feszegetve csodálatosat alkottak. Az összeillesztést követően a méretaránybeli különbségek ugyan kitűntek, de nekünk így még jobban tetszett, hiszen, ha ránéztünk az épületcsoportra, még Firenzét is megidézte.
A komoly mérnöki tervek kidolgozása alatt a csoport másik 8 tagja összedugta a fejét, és kitalálta a csapat nevét, majd a kapott szavakból megírták a csapatindulókat. Elképesztő gyöngyszemek, rímes ódák és fohászok születtek, melyek az iskolai menzától kezdve az éppen aktuális Paralimpiai Játékokig minden témát érintettek.“…Bár Tokió messzebb van mint Üröm, Tizenöt millió szempárban csillog az öröm.”
Az alkotóbrigád harmadik teendője az volt, hogy papírra vessék, hogyan látják az intézményt 50 év múlva. A képzelet messze szállt, a jövőbe látó szemüveg számos opciót mutatott. A művek prezentálásakor elkalauzoltak minket a repülő kerekesszékek világába, amikor már a Skanzen helyett a Holdra tervezünk osztálykirándulást, és robot asszisztensek szervírozzák a kapszula ételeket a gyerekeknek. Elképzeltük, ahogy a diákjaink már sikeres “veteránokként” térnek be hozzánk, egy-egy vetélkedőt zsűrizni, és azt is, hogy milyen lenne egy tárlatvezetés a Mozgásjavító Múzeumban, ahol a helyiségekben a pedagógusaink viaszszobrai néznek vissza ránk.

Miután minden csapat bemutatta a délelőtt gyümölcsét, egy jól megérdemelt közös ebéddel koronáztuk meg a napot.

Nagyon köszönjük minden kedves kollégának a szervezést, a közreműködést, a főzést, és hogy ilyen szép számban vettetek részt a programokon! Szuperek vagytok! 🙂

Lajta-torony:
Medgyes-ház hátulról:
Medgyes-ház elölről:
Lajta-bejárat:
Korong-porta portással:
Új épület, iskola:
Apartmanok:
Betegszoba, apartmanok, gépház, szakértői: