Az InnoMate program a munkaerőpiacon való sikeres elhelyezkedés alapfeltételeit teremti meg: a középiskolások munkavállalói és vállalkozói készségeit fejleszti, megsokszorozva munkába állási és önmegvalósítási esélyeiket. A programot lebonyolító United Way Alapítvány 5 mozgásjavítós tanárt készített fel arra, hogy februárig 14 alkalmon keresztül InnoMate klubfoglalkozásokat tartson az iskolában. A foglalkozások a csapatépítéstől az ötlet fejlesztésén át az üzleti terv kialakításáig terelgetik a diákok csoportjait. A projekt zárásaként minden csoport egy alaposan kidolgozott ötlettel és egy pitch-csel (lényegre törő prezentáció) készül el, amelyeket az iskolai házi versenyen mutat be. Majd a kiemelt csoportok a programban részt vevő másik 4 iskola diákjai előtt is bemutatkoznak az ötletükkel.
E program nyitó rendezvényét 2021. október 7-én tartottuk Hackathon címmel. A klubfoglalkozások módszertanára épülő projektben olyan ötletek születtek, amelyek a tanulók mindennapjaiban előforduló nehézségeikre adnak megoldást, így hallhattunk az okosmikrofon, az ID-Watch, az automatikus buszrámpa, a gamer-ágy ötletéről is kiselőadásokat.
A tanulói visszajelzések alapján egy sikeres napot tölthettünk együtt, ahol a csapatmunka eredményeként olyan megvalósítható ötletek születtek, amelyek akár vállalkozások alapötletéül, startup-jául szolgálhat. Bízunk benne, hogy a klubfoglalkozások során újabb díjnyertes ötletek kerülnek elő, ehhez kívánunk sok sikert, kitartást a résztvevő tanulóknak és mentor tanáraiknak.