Szeptember 28-án tartottuk meg a kollégiumban a szokásos éves programunkat, a szüreti mulatságot, melyen a kollégium apraja-nagyja részt vett. A programok három helyszínen zajlottak egy időben. A Medgyes udvaron a diákok megismerkedhettek a mustkészítés folyamatával. A vállalkozó kedvűek szőlőt darálhattak és préselhettek.

A kis zsibongóban kézműves foglalkozáson vehettek részt az alkotni vágyók. A színes őszi falevelekből gyönyörű őszi képek és ősztündérek születtek.

Mindeközben az apartmanok előtti folyosón nagy munka folyt, a diákok lelkesen nyújtották és szaggatták a pogácsa tésztát, majd megszórták reszelt sajttal, tökmaggal.

Hamarosan finom pogácsa illat lengte be a folyosót…

A programok a Színházteremben folytatódtak.

Először egy népi divatbemutató következett apartmanpedagógusaink részvételével. Különböző tájegységek népviseletét mutatták be.

A délután további részében a Pereputty Társulat előadását tekintettük meg. A népi humorral fűszerezett mesén jól szórakoztak a gyerekek és a felnőttek. Az előadás teljesen magával ragadta a néző sereget, és nem voltunk restek táncra perdülni vagy éppen nótára fakadni az előadókkal.

Az estét egy közös vacsora zárta az iskola ebédlőjében, ahol elfogyasztottuk a délután készült mustot és pogácsát is.

De jó kis délután volt! 🙂