Kedden a Robotika műhelyünkben egy 1 órás képzést tartottunk, ahol a gyógypedagógusok kipróbálhatták, hogyan lehet a Blue-Botokat tabletről irányítani.

Első gyakorlatként a folyosón lévő labirintusból kellett a kivezetni a robotokat megfelelő kijáraton. A feladatot kétféleképpen kellett megoldani: egyszer lépésenként irányították, másodszor pedig az egész útvonalat egyszerre kellett betáplálni a Blue-Botokba, majd javítani.

A várostérképen minden csapat választott magának foglalkozást, és a megfelelő helyre kellett eljutniuk (hozzám, aki otthon hagyta a zsebkendőjét). Minden lépés benzinköltséggel járt, így érdemes volt előre megtervezni az utat. A közbeszerzési program keretében utat építettünk, és átvágásokat készítettünk a városi úthálózatban úgy, hogy a tabletes irányításon két új irányt (átlósat) adtunk hozzá a meglévőkhöz. Persze az útépítés nem ingyen van, de a megspórolt benzinköltségből fedezhető, és így már más tudta legkevesebb lépéssel elhozni a zsebkendőmet.

A tapasztalat az volt, hogy mindig akad olyan tablet, ami rá sem hederít a Blue-botokra, ezért érdemes többel próbálkozni. Illetve, a tervezési (Basic programing) módban a letölthető 40 helyett csak 10-15 lépést tud kezelni a program, ennél többel nem indul el. Ami nem jó hír, de hasznos, hogy tudjuk.