December 3-án a Fogyatékos Emberek Világnapján online formában rendeztük meg a 10. Tárva várunkat, mely idén az „Érték, tudás, együttműködés” címet viselte.

A plenáris rész színes palettájának köszönhetően a napot érdekesebbnél érdekesebb előadásokkal indítottuk. Elmélyedtünk az inklúziós indexben és a pedagógiai értékekben, és nagyobb rálátást kaptunk az ADHD-val élő emberek nehézségeire, a többségi társadalomba való befogadásukra. Ezek mellett végigkísérhettük egy paralimpikon életét a kezdetektől egészen a sikerig, majd tájékozódhattunk a Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének életében zajló aktuális történésekről.Ezt követően az érdeklődők 3 műhelymunka közül is választhattak. A program sokszínűsége a rendezvény ezen szakaszán is megmutatkozott. Tanulhattunk a chattanooga izomstimulátor működéséről és arról, hogyan használják az eszközt az intézményünk utazó gyógypedagógusai a gyakorlatban. Megismerkedhettünk a Mozgásjavító EGYMI pszichológusainak munkájával, a jó gyakorlatokkal, valamint “beleshettünk” a KórházSuli tevékenységeibe is. Hitvallásuk szerint a KórházSuli híd a kórház és az iskola között. Megtudhattuk többek között azt is, hogy a tanulmányi lemaradások pótlása mellett szerepet vállalnak a tehetséggondozásban, főleg kollégiumi tanulószobák megtartásával, tanulópárok létrehozásával.

A konferencia végén azokat a kollégákat (előadókat és résztvevőket), akik az intézményünkben követték végig az eseményeket, egy közös ebédre hívtuk, hogy megünnepelhessük ezt a sikeres napot.

Köszönjük minden szervezőnek és előadónak a színvonalas munkát, valamint köszönjük az összes résztvevőnek, hogy megtiszteltek minket a virtuális jelenlétükkel.

A program a Zsótér Pál Alapítvány és Zugló Önkormányzata támogatásával valósult meg.