Egy hűvös, december 14-ei délutánon történt a dolog. A zuglói Mexikói úton halk csilingelés szólt, mikor a „csíkos udvarunkon” angyalkák szálltak a karácsonyfa köré, hogy a Mozgásjavító énekkarával együtt zengjék a karácsonyi énekeket.

Hagyományunkhoz híven ebben az évben sem maradhatott el, hogy intézményünk diákjai és munkatársai a fa alatt gyülekezve, a csillagszórók fényében énekeljék el a legszebb karácsonyi dalokat.

De nem csak kedves dallamokkal ajándékoztuk meg egymást, hiszen három eredményhirdetésre is sor került, amik nem is akármilyen jutalmakkal jártak.

Az eredményhirdetés a karácsonyi rajzversennyel vette kezdetét. Az idei évben Székely Levente István 2.a osztályos tanulónk alkotása lopta be magát legjobban a zsűri szívébe, így a Mozgásjavító 2021-es ünnepi képeslapját az ő művéből készítettük el.

Levente a Bendegúz Tudásbajnokságon is kiválóan teljesített. A 7.a osztályos Ujpál Dalmával mind a ketten kiemelkedő eredményeket értek el, ezért könyvjutalomban részesültek. (A levelezőversenyről és az eredményekről bővebb információ itt található.)

Ezt követően a karácsonyfa díszítő verseny győzteseinek felfedése következett. Az elmúlt hetekben minden osztály karácsonyi pompába öltöztette a saját fáját, amelyekből végül egy mesés karácsonyi erdő kerekedett. Az első három helyezett munkájának édes-krémes gyümölcse pedig nem volt más, mint egy-egy torta.

A Református Szeretetszolgálatnak köszönhetően a nap végén egy gyermek sem távozott ajándék nélkül a karácsonyfától. Minden kézbe jutott egy kis doboz útravaló a szünetre, ami az egyik legnépszerűbb karácsonyi finomságot rejtette: a zserbót. 🙂