Fekete Éva, a Németh Imre Általános Iskola tantárgygondozó pedagógusa rajzversenyre hívta a 14. kerületi gyerekeket, köztük a Mozgásjavító diákjait is.
Minden alsó tagozatos osztályból bőven volt jelentkező. A járvány miatti óvatosságból valamennyi résztvevő a saját iskolájában és osztályában ragadhatott ceruzát, filctollat vagy egyéb rajzeszközt. 2022. február 15-én az alsósok 90 perc alatt készítették el az Éva néni által aznap elküldött meséhez kapcsolódó alkotásukat.
Az 1-2. évfolyam Fésűs Éva egyik meséjét, “A Kacorlaki macskákat”, a 2-3. évfolyam egy indiai mesét kapott “A Süteményfal” címmel. A gyerekek buzgó lelkesedéssel láttak neki a munkának. Csodás illusztrációk készültek, Dobos Réka néni pedig szakértő szemmel választotta ki évfolyamonként a két legjobb művet, és küldte be a verseny kiírásának megfelelően a zsűrinek.

Márciusban érkezett meg az eredmény: Erdei Zsófia Emma bronz minősítést kapott a cicás meséjéről készült rajzára.
Nagyon büszkék vagyunk Zsófira, aki most első osztályos, és máris ilyen jó eredményt ért el egy kerületi versenyen. (Felkészítő tanára Szendrei Virág.)
A többiek szép emléklapot kaptak, az első évfolyamból Lakatos Viktor, a másodikból Zarándi Ábel, Márkus Zsófia Anna, a harmadikból Sáfár Fruzsina Jázmin és Bende Lia, a negyedikből pedig Wolford Viktória és Técsi Krisztián.
Szívből gratulálunk!
A cikket írta: Sárközi Judit