2022. április 5-én reggel a felsős és középiskolás osztályokkal egy zenei ráhangolódással indíthattuk a napot Tarr Ferencnek és két fiatal énekes-gitáros dalszerzőnek, Szeder-Szabó Krisztinek és Csorba Lócinak köszönhetően.
Az interaktív zenés előadás során a diákokkal megtanulhattuk, mi is a jó könnyűzenei sláger receptje. Egy csipet stílus, a megfelelő tempóval és ritmussal fűszerezve, hozzá egy adag fülbemászó dallam összegyúrva egy egyszerűen nagyszerű, jól megírt szöveggel, aminek a refrénje olyan isteni, hogy még három nap után is a fülünkben cseng.
A dal felépítésének részeiből ízelítőt is kaphattunk. Az előadók eltérő ritmusokat pengettek, doboltak és saját szerzeményeikbe is belekóstolhattunk. Különböző stílusokban szólaltatták meg ugyan azt a számot, “rockkoltak” és “funkyztak”, de volt egy kis francia sanzon és előkerült egy népdal változat is.
A bohókás és vidám hangulatú előadás tetejére egy rögtönzött közös dal tette fel a koktélcseresznyét. A művet a tanulók és a művészek együtt alkották meg a saját neveikből, kedvenc ételeikből, sportjukból, városaikból, szuperhőseikből, majd el is énekelték azt.

Köszönjük Tarr Ferencnek és kollégáinak, hogy dalszerzőket faragtak belőlünk! Semmi nem hiányzik jobban, mint a jókedv és a zene egy ilyen borús keddi délelőttön.