2022. április 4-8-ig tartó Digitális Témahetünket egyedi és különleges módon szerveztük meg idén a Mozgásjavítóban. Témánk a Kis kedvenceink titkos élete-avagy a felelős állattartás volt.
Alsós-felsős testvérosztályok alakultak és a kisebbek a nagyok PPT-s előadásaiból kaptak sok hasznos információt a kutya, macska, papagáj, tengerimalac, patkány, teknős, nyúl gondozásáról, tartásáról.De itt még nem ért véget a projektfeladatuk, hiszen Blue-botok segítségével ők is továbbadták tudásukat állatkájukról a párhuzamos osztályok tanulóinak.Sok nevetéssel, izgalommal, újrahasznosítással és csapatmunkával készültek azok a választott kis kedvencek, melyeket a záró napon egy szobakiállításban mutattak be mindenki ámulatára.

Április 7-én és 8-án a felsős és gimnazista osztályok különböző csoportokba rendeződve egy igen nemes cél létrejöttén dolgoztak. A Digitális Témahét keretében a Mozgásjavító iskola adománygyűjtést szervez a “Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát” Alapítvány számára, amely 2022. április 12-én lesz megtartva 7.30-12.00-ig. A diákok szervező csapata felelt az egész jótékonysági vásár előkészítéséért és megszervezéséért. Voltak, akik a 3D-nyomtatáshoz tervezték meg a adománygyűjtő eseményre szánt medálokat, hűtőmágneseket, fülbevalókat és egyéb apró tárgyakat. A csomagoló csapat feladata volt, hogy ezeket a kincseket ajándékokká varázsolják. De voltak fotósok és képszerkesztők is, akik az épületben zajló folyamatokat rögzítették. Minden kép és információ végül a Facebookos csoporthoz áramlott, akik szorgosan gyártották a bejegyzéseket és létrehozták a jótékonysági eseményt is a cél érdekében kreált Facebook oldalon, ami a “Segíts egy tappancsnak – Mozgásjavító Digitális Témahét” nevet viseli. (Az oldal ide kattintva érhető el.)

A kezek alatt tüzesen égett a munka, a diákok izgatott lelkesedéssel dolgoztak egész héten.

E témahét, reméljük, sokat segített a leendő kisgazdik tudatosabb és felelősségteljesebb állattartásában!

Ez úton is köszönjük minden résztvevőnek a projektbe fektetett energiát! 🙂 Nélkületek nem sikerült volna!