Végzős diákjaink az évzáró reggelén (június 15.) énekelve indúltak el az általános iskolai korszakot lezáró úton. Volt, aki könnyes szemmel búcsúzkodott, de olyan is, aki mosolyogva rótta a feldíszített folyosókat, úgy emlékezett vissza az intézményben eltöltött évekre.
A ballagást a színházteremben tartottuk, ahol a 7. osztályos tanulók méltóképpen köszönhettek el a kirepülni készülő társaiktól.
A napsütéses időnek köszönhetően az udvarunkon intettünk búcsút a 2021/2022-es tanévnek. A rendezvényt énekkarosaink és versmondóink színesítették néhány dallal és verssel, de nem fukarkodtunk a dícséretek kiosztásával sem. Köszöntöttük a nemrégiben díjat nyert pedagógusainkat, és meghallgattuk tanulóink beszámolóit az intézményi élet különböző területeit érintően.
A ceremónia elengedhetetlen része volt a Zsótér Pál Alapítvány ösztöndíjainak és elismeréseinek kihirdetése, de a MexDance tánccsoport is megörvendeztetett minket egy produkcióval.
Locsmándi Alajos intézményvezető úr megtartotta az ígéretét, és az évvégi beszédét kevesebb, mint 5 perc – pontosabban 3 perc 29 másodperc – alatt sikerült elmondania, majd a diákokkal kórusban zárták be a tanévet. 🙂