Korábban már hírt adtunk arról, hogy a Zsótér Pál Alapítvány a Mozgásjavító EGYMI közreműködésével újra elindította az “Úton az önálló élet felé” programját. Az április 1-jétől 3-ig tartó alkalmat a 2021/2022-es tanév tavaszi félévében még négy hétvége követte.

2022. április 29-től május 1-jéig Pusztai Renáta és Pusoma Klaudia tölthettek el egy hétvégét az alapítvány saját tulajdonában és fenntartásában lévő lakásában.
A rendelkezésre álló időt igazi csajos programokkal töltötték meg, mint a palacsinta sütés, a plázázás, és a közös filmezés. A lányok látogatást tettek az Unicornis Bistroban is, ahová maguk foglaltak asztalt, majd kilátogattak a Városligeti Majálisra is.

2022. május 13-tól 15-ig egy háromfős fiúcsapat (Frankl Bálint, Marosi Bence és Porubszki Patrik) vette birtokba az ingatlant. A beszámolók alapján igen mozgalmas hétvégét töltöttek együtt. A diákok szombat reggel még a madárcsicsergés előtt ébredtek azért, hogy időben elérjék a 7:42-kor induló, Siófokra tartó vonatot. Siófokon hajóra szálltak és átkelve a Balatonon Balatonfüredre értek, ahol megebédeltek, és még a Concours d`Elegance veterán autó szépségversenybe is beleshettek. A három nap alatt bevásárolni is voltak, elkészítették a szendvicseiket az útra és az M3-as metró felújított állomásait is feltérképezték.

2022. május 20-tól 22-ig Gigacz Gergő és Mészáros Máté kapták az “Úton az önálló élet felé” negyedik alkalmát. A srácok rögtön az első napon feltöltötték a hűtőszekrényt, hogy még az este egy finom bolognaival mérettessék meg magukat a konyhában. Másnap reggel felkerekedtek és tömegközlekedéssel eljutottak a Szemlő-hegyi-barlangba, ahol bebarangolták a járatokat és egy 3D-s filmvetítésen is részt vettek. A programok közül nem hiányozhatott a mozi és a társasjátékozás sem, de az utolsó napon egy Japánkertbe is sikerült ellátogatniuk.

2022. május 27-29-es hétvégével zárult a program. Fóri Dorián, Koltai Balázs és György Richárd az elmondásuk alapján nagyon sok élménnyel gazdagodtak ez alatt a három nap alatt. Esztergomba kirándultak, ahol megtekintették a Bazilikát, társasoztak, rengeteget főztek és még többet tanultak egymástól, egymásról, arról, hogyan tudják segíteni a másikat.




Nagy örömünkre minden csapat fantasztikusan érezte magát és vannak, akik már a folytatást várják.

Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a pedagógus kollégáknak a munkáját, akik bevállaltak egy-egy hétvégét és részt vettek a program megvalósításában. Nélkülük nem sikerült volna! 🙂