2022. szeptember 3-án igazi fesztivál hangulat kerekedett a Mozgásjavító falain kívül és belül, hiszen az épületegyüttes minden emeletét, minden udvarát birtokba vették a sportolni vágyó fiatalok és a tehetségesebbnél tehetségesebb parasportolók, paralimpikonok.

Az iskolakezdés első két napját egy szombati Tanévnyitó Sportnappal vezettük le, amely a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), a Paraktív Alapítvány, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Mozgásjavító EGYMI összefogásával valósult meg.

A résztvevők több, mint 20 parasportággal ismerkedhettek meg a helyszínen, és ki is próbálhatták azokat. Labdák gurultak, pattogtak és repültek mindenhol, gyerekek csobbantak a medencébe, darts nyilak hasítottak a levegőben, idegek feszültek az íjakon, vívókardok csattantak egymásnak, és aki csak fejben szeretett volna megizzadni, az sakkfigurát ragadott.

A délutáni órákban Kiss Péter Pál paralimpikon még egy kajak bemutatót is tartott az uszodában, amit az esemény záróprogramja, egy kedvcsináló úszóverseny követett.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a rendezvény megszervezésében, lebonyolításában és mindazoknak, akik jelen voltak! 🙂

A képeket készítette: Szűcs Sándor fotográfus