Egy hűvös, késő délutáni órában a “kis zsibongónk” zsongani kezdett a várakozó suttogásoktól. A kollégiumi karácsony napja volt és mindenki nagy izgalommal várta az esti műsort, valamint az azt követő finom ételeket, süteményeket. Néhány kollégista diák versekkel és karácsonyi dalokkal idézte meg az ünnepi hangulatot. Az éneklésbe még a kollégák közül is bekapcsolódtak páran, így vált teljessé az előadók kis csapata.
A fellépés után eredményhirdetést tartottunk, ahol több alkotás is díjazásra került. Bőhm Dávid, Dancsó Márton és Walczer Dóra egy-egy írásukkal, a mályva apartman egy barkácsolt téli tájjal, Dobovai Norbert, Lakatos Viktor és Somogyvári Izabella pedig rajzaikkal pályáztak. De senki nem tért haza üres kézzel, bőven lapult ajándék a fa alatt, éppen annyi, hogy minden apartmannak jusson belőle.
A gyerekek később visszatértek a feldíszített apartmanokba, és a szépen megterített asztalok varázsütésre megteltek mindenféle jóval. A tanulók és a kollégiumban dolgozók együtt, meghitt hangulatban költötték el a vacsorát. Beszélgetés és karácsonyi zene lengte be a nappalikat. Nehéz volt kivárni az ajándékbontást, de miután mindenki megtöltötte a hasát, arra is sor került… 🙂

A program a Zsótér Pál Alapítvány és Zugló Önkormányzatának támogatásával valósult meg.