Jelmez, tánc, mulatság, jókedv és fánk! A farsang ezek nélkül nem is igazán farsang, így hát kivettük belőlük a részünket!

Idén is minden nap más színű pólóba öltözött az iskola apraja és nagyja. Már február 6-án kék színben jöttek-mentek a folyosókon a gyerekek és a felnőttek, aztán a piros, fehér, sárga és zöld színek következtek.

Ez a hét a fánk sütésről is szólt. A tankonyhán, életvitel órákon, minden osztálynak lehetősége volt belekóstolni a farsang ízébe és megismerkedni a fánkkészítés módjával. Messze szállt a finom illat az épületben.

Kedden tartottuk a hagyománnyá vált fotózást, amit mindenki nagyon várt. A „zsibongóban” felállított paravánokat a diákok saját kezűleg készített dekorációival díszítettük fel. Ez szolgáltatta a hátteret a délelőtti fényképezkedéshez. Ide minden alsós osztály jöhetett, készültek osztályfotók és egyéni képek is. A felsősök pedig – ha nem is öltöztek be – találtak elég kelléket ahhoz, hogy a barátokkal, osztálytársakkal vidám, parókás, maskarás fotókat készítsenek.

Délután a kicsiké volt a főszerep. Fél 3-kor kezdődött a jelmezes felvonulás, ahol minden osztály egyéni vagy csoportos szinten mutathatta meg változatosabbnál változatosabb jelmezét. Nagyon lelkesen vonultak az állatok (nyuszi, pók, kutya, katica, mosómedve, papagáj), a filmszereplők (Hókirálynő, Wednesday, Harry Potter, Avatar), a szuperhősök (Batman, Pókember, Amerika kapitány), a szakma bemutatói (vasutas, tűzoltó, zsoké, rendőr) és a videójáték figurák (Brawl Stars, Minecraft, Super Mario, Among us). De volt varázsló, boszorkány, McDonald’s krumpli, rapper, bohóc és egy Tv jelmez, ami épp a Szerencsekerék című műsort vetítette. Két csoportos induló is volt, a Ninjago csapata és egy nyomozócsapat Párizsból. Minden résztvevő egy csokoládéval és egy emléklappal lett gazdagabb. Ezenkívül számtalan kategóriában hirdettünk győztest, ők az említett jutalmak mellett elismerő oklevelet is kaptak.

A karneválnak még közel sem volt vége, ugyanis a disco egészen este 7 óráig tartott. A DJ pult mögött három nagyon ügyes gimnazista fiú szolgáltatta a változatos zenét. Igazi farsangi mulatság kerekedett, felhőtlen tánccal, vidám hangulattal. A DÖK által felajánlott pénzből pedig édes-sós finomságok és szörpök is kerültek az asztalra, hogy a táncban elfáradt és kimelegedett gyerekek új energiákat tudjanak gyűjteni.