LEP programon vettek részt a hatodikosok május 25-én a színházteremben. A Násfa népzenei együttes tagjai varázsoltak táncházi hangulatot ezen a napfényes délelőttön éneklésükkel és hangszereikkel.

Az együttes tagjai Juhász Kitti, Nyéky Emese és Soós Réka különböző tájegységekről származó népdalokat hoztak el a Mozgásjavítóba. Bemutatták különleges hangszereiket is. A hegedű és a citerák mellett a gyerekek láthatták az ütőgardont és különböző hosszúságú és hangfekvésű furulyákat is.

Az előadók Zalából származó muzsikája révén megelevenedtek az egykori pásztorok, akik olyan éhesek voltak, hogy a nyáj vezérürüje sajnos a bográcsba került. Mivel a számadó ezt nem vette jónéven, a pásztorok bujdosó betyárokká lettek. A juhok gyanús körülmények közötti eltűnése, és az ebből adódó kellemetlen következmények vállalása ismerős volt a gyerekeknek Kukorica Jancsi történetéből is. A szomorú sorsok után különleges szatmári népzenével és közös énekléssel vigasztalódott a kis csapat. A koncert befejezéseként a legbátrabb diákok meg is szólaltatták az ütőgardont.