Június 5. és 9. között került megrendezésre a negyedik osztályos tanulók számára az erdei iskola. A hét fő témája a népmese volt, a programok ehhez kapcsolódtak.

Hétfőn az erdei iskola megnyitása után „A kristálygömb” című népmeséhez kapcsolódó foglalkozáson vettek részt a gyerekek, ahol a mesében előforduló állomásokon kellett feladatokat megoldaniuk, bevonva az érzéseket, érzelmeket, önismeretet és önkifejezést. A délután folyamán mindenki elkészíthette a maga kristálygömbjét, valamint az óriás népmesei társasjátékhoz készítettünk tematikus dekorációt.

Kedden a Lapoda Mese alkalmazás segítségével írtak mesét és illusztrálták is azokat a gyerekek. Kitartóan dolgoztak, így sok érdekes történetet hallgathattunk meg, többek között boszorkányokról, sárkányokról, királyokról és királylányokról. Az ebédet követően népi táncházban vettünk részt, amit mindannyian nagyon élveztünk Drabb Lillának köszönhetően.

Szerdán a Városligetbe sétáltunk ki és a Magyar Zene Háza állandó kiállítását tekintettük meg. Megismertük a zene fejlődését, valamint az egyes zenei stílusokról is sok információt hallhattunk, így a népzenéről is. Az interakítv és érdekes kiállítás mindannyiunk tetszését elnyerte.

Csütörtökön a Robotika teremben töltöttük a napunk egy részét, ahol a gyerekek saját, 3D-s talizmánjaikat tervezhették meg, melyet utána kollégáink ki is nyomtattak. Készültek kis figurák, gyűrűk és nyakékek is. A tervezést követően a konyhai tevékenységek felé vettük az irányt. A gyerekek tésztát nyújtottak, szaggattak, sajtot reszeltek, tojást vertek fel, ennek eredménye pedig finom, „hamuban” sült pogácsa lett. Ebéd után a jól megérdemelt fagyizás sem maradhatott el.

Pénteken egy hatalmas népmesei társasjátékkal zártuk a hetet, ahol a gyerekek mesehősök hétpróbáját állták ki. A tanulók négy csapatban küzdöttek egymással, a feladatok pedig az erejüket, ügyességüket, kitartásukat, emlékezetüket és logikájukat tették próbára, de a szoros együttműködésre is szükségük volt. Nap végére már csak a tábor zárása és a búcsúzás maradt.

Egy nagyon tartalmas hetet töltöttünk együtt, a gyerekek és a felnőttek is jól érezték magukat. Köszönjük a Zsótér Pál Alapítványnak, hogy anyagi támogatással járult hozzá a programok lebonyolításához!