Az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központja 2023. június 29-én délután a Vakok Intézetének Nádor termében zárta le a bázisintézmények hároméves pályázati ciklusát. Elismerő oklevéllel igazolták vissza azt a magas színvonalú szakmai munkát, amellyel a budapesti POK szakmai szolgáltatási kínálatát gazdagította intézményünk.

Mivel a következő ciklusra benyújtott pályázatunk is a nyertesek között szerepel, Szentesiné Keleméri Dóra bázisintézményi koordinátorunk vehette át azt az oklevelet is, amely szerint az Oktatási Hivatal ismét a Bázisintézményi címet adományozza a Mozgásjavító EGYMI számára. Az oklevelek mellett a címre jogosító arany táblát is átvették a képviselők, a Mozgásjavítón kívül pl. a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vagy a Csillagház Általános Iskola.

A bázisintézmények meghatározása szerint a mi intézményünk tehát: „Olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes, a hálózatosodás folyamatát katalizáló intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra.” (OH 2023.)

A budapesti bázisintézmények által kínált jógyakorlatok egy része az Oktatási Hivatal honlapján is elérhető a pedagógusok számára. Tantárgyak szerinti keresés linkje: Kereses_tantargyak_szerint.pdf (oktatas.hu)

Sárközi Judit, intézményvezető helyettes