Intézményünkben augusztus 24-én egy komplex elméleti és gyakorlati képzésen vehettek részt kollégáink a Bethesda Gyermekkórház jóvoltából. A képzés Dr. Csohány Ágnes csecsemő -és gyermekgyógyász, rehabilitációs szakorvos, gyógytornász, valamint munkatársai: dr. Kocsis Orsolya gyermekgyógyász rezidens és Andics Hanna szakápoló jóvoltából valósulhatott meg. Az elméleti előadáson közel 100-an vettünk részt. Intézményünk dolgozóin felül a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Készségfejlesztő Iskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Kollégiuma és Gyermekotthona munkatársai is jelen voltak. Dr. Csohány Ágnes előadásában a keringési, légző és emésztőrendszer anatómiai felépítésével, működésével, a leggyakrabban előforduló kórképekhez köthető, leggyakoribb problémák ok- okozati összefüggésével és a legfőbb tennivalókkal ismerkedhettünk meg. A prezentációban – néhány hasznos youtube videó kíséretében – tanulmányoztuk a lélegeztetéshez, leszíváshoz, szondatápláláshoz, valamint az újraélesztéshez szükséges eszközöket módszereket is.

A bemutatott anyagok összeállításában dr. Szabó Cecília, csecsemő- és gyermekgyógyász, aneszteziológus főorvos és Koczó Anita, a Nutricia Tanácsadó Szolgálat vezetője vettek részt.

A gyakorlati képzésen a Mozgásjavító 37 kollégája mélyítette tovább tudását. Hat fős csoportokban minden résztvevő kipróbálhatta és megtanulhatta az eszközök használatát.

Dr. Csohány Ágnes a tracheakanül és a légúti váladék leszívás, dr. Kocsis Orsolya a különböző szondatáplálási lehetőségek, Andics Hanna pedig az újraélesztés gyakorlását biztosították és segítették.

Nagyon tartalmas, hasznos, jó hangulatú képzés volt, amelyből rengeteg praktikus, szükség esetén a mindennapokban jól alkalmazható dolgot tanultunk.

Köszönjük szépen ezt a fantasztikus lehetőséget a Bethesda Kórház munkatársainak!