A KB35 Színházi Nevelési Társulat a diákok fontos élethelyzeteire reagáló, pedagógiai céllal rendelkező interaktív színházi előadásokat hoz létre és visz elsősorban budapesti, Pest megyei középiskolák osztályaiba. A társulat tagjai színész-drámatanárok, akik emellett pedagógiával, pszichológiával foglalkoznak, vagy a színházi szakmában helyezkedtek el főállásban. A társulat júniusban írt ki pályázatot olyan iskoláknak, ahol hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak. A kollégiumunk pályázott a 8-12. osztályos diákok számára és nyertünk a pályázaton. Igy jött létre október 5-én az előadás, melynek címe Kimondva, kimondatlanul – az előadás fókuszában önmagunk érdekképviselete és ennek kommunikációja állt.

“Személyes véleményünk szerint nagyon vicces és egyben tanulságos volt a műsor. Pozitívumként szeretnénk megemlíteni, hogy nagyon mai nyelven beszéltek a színészek végig, sokszor használtak szlengeket is. Ezen kívül igen interaktívvá is tették, volt, hogy mi, nézők találtuk ki, hogyan folytatódjon a történet. A színészek roppant tehetségesek, zseniálisan át tudták adni az általuk eljátszott karakterek érzelmeit és gondolatait.

Az előadás végén, ketten tovább ott maradtunk, beszélgettünk a színészekkel, akik nagyon kedvesek és közvetlenek voltak.

Horváth Xénia és Szatmári Luca