Az idei XIV. kerületi rajzverseny a szokásoknak megfelelően zajlott. A zuglói gyerekek a saját iskolájukban rajzolhattak egy-egy meséről 2024. február 5-én. A legjobban sikerült alkotásokat még aznap be kellett küldeni a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola tantárgyfelelősének zsűrizésre. Minden évfolyamról a legszebb 2-2 rajzot választott ki Dobos Réka néni, vizuális és környezetkultúra szakos tanár.

A zsűri a sok-sok iskola által beküldött legszebb alkotások közül választotta ki azokat, amelyeket ajándékkal és oklevéllel is jutalmazott.

A mi iskolánkból Zsákai Léna 1/1.a osztályos tanuló az 1-2. évfolyam kategóriában arany minősítést ért el, ő Vlagyimir Szutyejev A gomba alatt című meséjéhez készített rajzot.

Tóth Adrienn Heléna és Dancsó Márton Ferenc a 3-4. évfolyam kategóriában bronz minősítést értek el. A negyedikesek Fésűs Éva Ezüst hegedű című meséjéhez készítettek gyönyörű illusztrációt.

A verseny napján a résztvevő osztályokban az alsó tagozaton tanító gyógypedagógusok olvasták fel tanulóiknak a mesét, bátorították, biztatták a gyerekeket az alkotásra. A díjazott gyerekek tanárai Kovács Petra és Ursu Zsuzsanna.

Szívből gratulálunk az alkotó gyerekeknek és pedagógusaiknak!

Sárközi Judit