PARTNEREK
Úszó szakágúszás_Roli

Iskolánkban évtizedes múltra tekint vissza az úszás fontossága, és ezen belül az úszóversenyzés, a hazai és nemzetközi versenyeken szereplés. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a 2016-os Riói Paralimpiára készülő úszócsapatnak iskolánk volt diákjai közül négyen a tagjai.

Különösen nagy jelentősége van az úszásoktatásnak, mert tanulóinkat az egészséges életmódra neveli, önbizalmat ad, figyelemre és fegyelemre tanít. Segíti mozgásuk koordinálását, egészségi állapotukat fejleszti, melyek iskolánk alapvető feladatai.

Az úszásórák az órarend szerves részét képezik – úszóedző, úszásoktatók és mozgásnevelők irányításával folyik a munka, optimális körülmények között (25 méteres feszített víztükrű négy pályás medencében és két alapfokú oktatásra alkalmas tanmedencében).

Azok a tanulók, akik megfelelő izomerővel, technikával rendelkeznek, edzők irányításával a délutáni órákban folytatják felkészülésüket a hazai versenyekre, hogy szereplésükkel öregbítsék iskolánk és az MDSE hírnevét.

A hazai versenyeket a Paralimpiai Bizottság, a FODISZ, az FMSZ és a FÉBSSZ szervezi.

Külön említést érdemel iskolánk és az MDSE által hét éve megrendezésre kerülő Mozgásjavító Kupa sorozat, évi négy fordulóval, amely sok tehetséges úszópalánta sikereinek kezdő helyszíne. Nagy siker az alsó tagozatosnak megrendezésre kerülő decemberi Csillagszóró és a májusi Százszorszép úszóverseny.

Kiváló szakemberek, nagyszerű körülmények biztosítják, hogy az MDSE úszói versenyről versenyre fejlődjenek, és egyéni rekordokat állítsanak fel.