TÁTRA KUPA BESZÁMOLÓ 2015. Június 06-08, Liptovsky Jan

Az először megrendezésre kerülő, Tatra Kupa Nemzetközi Boccia versenyen a Mozgásjavító DSE hat fő versenyzővel és 5 fő segítővel vett részt, Szlovákiában, Liptovsky Janban, az Alacsony Tátrában. Összesen hat ország 40 boccia játékosa képviseltette magát a versenyen: szlovák, cseh, szlovén, lengyel, angol és magyar csapatok indultak a versenyen. A verseny első napján a szlovák nemzeti bajnokságba nyertünk bepillantást, majd a második napon már versenyeztünk, az utolsó napon pedig elemeztük a legjobbak játékát a döntők alkalmával.
A verseny helyszíne egy völgyben elhelyezkedő szálloda tornacsarnokában volt, kiváló feltételekkel megrendezve, nemcsak maga a helyszín, hanem a technikai felszerelés és a versenybíróság felkészültsége is kiváló volt.
Az MDSE részéről Kalános Róbert, Nagy Vivien BC3, Abramov Dániel, Majercsik Zoltán, Murguly Elemér BC4, Szabó Alexandra BC4 kategóriában indult. Szabó Szandi egy csoportba került a későbbi döntőbe jutott versenyzőkkel. Játékosainknak ez volt az első nemzetközi versenye bár a selejtezőkből sajnos nem jutottunk tovább, nagyon szép, okos játékkal versenyeztek. A verseny utolsó napján izgalmas döntőket láthattunk, különösen a BC3 és BC4 kategória versenyzőitől.
A BC3 kategóriában nagy hátrányt jelentett a felszerelésünk. A boccia labdáink minősége az élmezőnnyel egyenrangú, viszont a rámpák minősége elmarad a világversenyeken használttól.
Szerencsére a verseny rendezője nemcsak a Handi Life boccia labdákat forgalmaz, hanem rámpákat is készít, ezeket a rámpákat a verseny alkalmával is láthattuk. Az MDSE versenyzői 3 darabot meg is rendeltek ebből, valamint a hiányzó labdakészletünket is kiegészítettük 5 versenylabdával, és egy mini boccia labda készlettel, ami nagyban elősegíti a taktikai megbeszéléseket a felkészülésünk folyamán. A soron következő júniusi edzőtáborban már az új rámpákkal fogunk edzeni, és az elkövetkező nemzetközi versenyen, 2015. Július 16-19-én Varasdon ár ezzel indulnak játékosaink.
A résztvevő országok edzőivel sikerült beszélni a boccia rámpákról, segédeszközökről, valamint a saját versenyrendszerükről, edzőtáborokról, valamint felkészülési tervről, ami szintén segítséget jelent a további munkánkban, felkészülésben. Hiszen ez volt az első alkalom, hogy a kitekintetünk a hazai versenyrendszerből.
Elmondható, hogy agyon sok tapasztalatot szereztünk, tanultunk, kapcsolatokat építettünk a résztvevő országok versenyzőivel, valamint fejleszteni tudtuk a technikai felszerelésünket, ami alapvető a boccia játékunk pontosításához, fejlődéshez.

Köszönjük, hogy lehetővé tették a versenyen való részvételünket.

Tisztelettel,
László Anita Maria
Boccia szakkör felelős
MDSE
Budapest, 2015. június 11.

kep1 kep2 kep3