Kedves mozgásjavítós diákok!

2016. október 4-én, 16 órától paralimpiai vetélkedőt szervezünk a Színházteremben. A részletek és a jelentkezés feltételei ide kattintva érhetők el.

Ezen a felületen a 2016. szeptember 7 – 18. között megrendezésre kerülő Riói Paralimpia legfontosabb magyar vonatkozásairól, eredményeiről adunk hírt. Az eseményeket napról napra nyomon követjük és dokumentáljuk.

2016. 09. 17.
Az utolsó magyar versenynap eredményei: Illés Fanni 100 méter gyorsúszás, 10.hely, Kézdi Réka 100 méter gyorsúszás 11.hely. Kálmàn Krisztina atléta zárta a Magyar Paralimpiai Csapat riói szereplését, súlylökésben a 6. helyet érte el. Gratulálunk a sportolóknak!
És ezzel véget ért a versenyzés Rióban: a magyarok egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel zárják a paralimpiát – csodálatos eredmény!
A záróünnepséget vasárnap este – magyar idő szerint hétfőn hajnali 1 órától – rendezik, a magyar zászlót a küldöttség aranyérmese, Tóth Tamás viszi majd.
Illés a 10., Kézdi a 11. női 100 méter gyorson
Hatodik lett az utolsó magyar induló
Tóth Tamás viszi a zászlót a záróünnepségen


2016. 09. 16.
Péntek Rióban:
Megvan az első magyar arany! Tóth Tamás aranyérmet nyert a riói paralimpián a 100 méteres hátúszók versenyében.
Vereczkei Zsolt az S5-ös sérültségi kategóriában bronzérmet szerzett 50 méter háton.
Ezüstérmesként végzett a riói paralimpián a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású magyar kerekesszékes tőrcsapat.
Biacsi Ilona ezüstérmet szerzett a riói paralimpián női 1500 méteres síkfutásban – a T20-as kategóriában.
Így szombat reggelre 18-ra nőtt a magyar medáliák száma, jelen állás szerint egy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzéremmel büszkélkedhet a magyar paralimpiai csapat Rióban. Gratulálunk!!!
Cikkek az eredményekről:
Megvan az első magyar aranyérem! Tóth Tamás megcsinálta!
Vereczkei Zsolt 7. olimpiáján is érmes
Ezüstérmes a női tőrcsapat
Újabb ezüstérem! Biacsi Ilona fantasztikus futása 1500 méteren


2016. 09. 15.
Újabb ezüstérem: a második helyen végzett Suba Róbert a KL1-es sérültségi kategória 200 méteres parakajak döntőjében.
A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla alkotta kerekes székes vívócsapatunk bronzérmet szerzett a női párbajtőrcsapatok versenyében.
Ugyancsak bronzérmet szerzett Sors Tamás, valamint a 14 éves Konkoly Zsófia 100 méteres pillangóúszásban.
Úszás: az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka ötödik lett 400 méteres gyorsúszásban, Adámi Zsanett pedig 50 méter háton hatodik helyen ért célba.
A vasárnapig tartó paralimpián a magyarok eddig 14 érmet; hat ezüstöt és nyolc bronzot szereztek. Gratulálunk!

Összefoglaló cikk a csütörtöki versenynap magyar vonatkozásairól


2016. 09. 14.
A szerdai nap mérlege:
Osváth Richárd ezüstérmet, Krajnyák Zsuzsanna pedig bronzérmet szerzett a kerekes székes vívók A sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében. A magyar küldöttség tehát a 10. éremnél jár!
A +107 kg-os kategóriában versenyző erőemelő Sas Sándor az ötödik helyen végzett.
Gratulálunk Mindannyiuknak!
Cikkek a témában:
Osváth Richárd ezüstérmes tőrben!
Krajnyák Zsuzsanna bronzérmes tőrben


2016.09.13.
Újabb magyar érem született: Csonka András ezüstérmet szerzett az asztalitenisz-verseny S8-as kategóriájában! Cikk az eseményről: Csonka András ezüstérmet szerzett
További eredmények keddről:
Major Endre az asztalitenisz verseny S11-es kategóriában negyedikként végzett.
Krajnyák Zsuzsanna a negyedik helyen zárt az A sérültségi kategória párbajtőr egyéni küzdelmében, a kerekesszékes vívók viadalán. Cikk ez eseményről: Krajnyák Zsuzsanna a 4. helyen végzett
Csontos Piroska a hatodik, Keresztesi Erika a hetedik, Biacsi Ilona pedig a nyolcadik helyen ért célba a T20-as kategória női 400 méteres síkfutó számának keddi döntőjében.
Sors Tamás négy századdal lemaradva a harmadik helyezettől negyedikként végzett az S9-es kategóriában 50 méteres gyorsúszásban, míg Tóth Tamás hatodikként csapott célba.


2016. 09. 12.
Az ötödik versenynap magyar eredményei: Tóth Tamás 100 méteres gyorsúszásban bronz, Osváth Richárd a kerekesszékes vívók kard egyéni versenyében ezüst, Pálos Péter asztaliteniszben bronzérmet szerzett! Sors Tamás pedig hatodik helyen ért célba, szintén a 100 méteres gyors távon. Micsoda Nap! Gratulálunk!
Cikkek a hétfői eseményekről:
Pálos Péter Rióból is éremmel tér haza!
Szilágyi Áron is gratulált Osváth Richárdnak
Tóth Tamás bronzérmes lett 100 m gyorson


2016. 09. 11.
Újabb érmek a paralimpián! Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyes úszásban, ugyanebben a futamban Tóth Tamás a negyedik helyen végzett. Női 200 méter vegyes úszásban Pap Bianka (S10) bronzérmet szerzett. 100 méteres női mellúszásban az S5-ös sérültségi kategóriában versenyző Illés Fanni az ötödik helyen végzett. A vasárnapi események összefoglalója itt érhető el.


2016. 09. 10.
Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka ezüstérmet szerzett 100 méteres hátúszásban.
Kézdi Réka élete legjobb idejével a 4. helyen végzett 50 m pillangón.
Szabó Nikolett az ötödik helyen végzett a cselgáncsozók 70 kilós súlycsoportjában.
Boronkay Péter a kilencedik helyen ért célba a férfi triatlonosok PT4-es kategóriájának versenyében.
Gratulálunk és köszönjük nekik!

Cikkek, amelyek a szombati eredményekről szólnak:
Pap Bianka ezüstérmes 100 méter háton
Kézdi Réka negyedik lett 50 méter pillangón
Már az indulás is csoda volt, ….
Kilencedik lett Boronkay Péter triatlonista


2016. 09. 09.
Az úszó Konkoly Zsófia 400 gyorson bejutott a döntőbe. A sportlövő Dávid Krisztina ötödik lett légpisztolyban, az erőemelő Sztanó György nyolcadik, a sportlövő Gurisatti Gyula pedig 12. lett a riói paralimpia pénteki versenynapján. Bővebben itt, és itt olvashatnak az eseményekről. Gratulálunk a résztvevőknek!


2016. 09. 08.
Megszületett az első érem: az erőemelő Tunkel Nándor 155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban. Gratulálunk!
További információk az eredményről itt olvashatók.


2016. 09. 07.
A Híradó tudósítása a nyitóünnepségről (0:00 – 02:32 min.)
Videó a 43 tagú magyar csapat bevonulásáról a nyitóünnepségen (a felvételt az M5 műsorából Keresztes Krisztina készítette)