XXI. Boccia Országos Bajnokság – 2016. 10. 22-23.
Az MDSE Boccia Csapata 3 kategóriában 11 fő versenyzővel vett részt a Felnőtt Országos Bajnokságon. Az első versenynapon a selejtezők folyamán 8 játékos jutott a másnapi selejtezőkbe, valamint 4 versenyzőnk került az elődöntőbe. A BC 3 kategóriában házi döntőre került sor, nagyon szép játékkal, szoros mérkőzés folyamán Edelényi Márton lett a bajnok, második helyezett Abramov Dániel lett, aki az egész verseny folyamán kiegyensúlyozottan versenyzett. Majercsik Zoltán IV. helyezést szerezte meg, ami nagyon szép teljesítmény, hiszen komoly ellenfelekkel került össze a verseny folyamán. Sajnos Murguly Elemér most nem jutott döntőbe.
A BC 4 kategóriában Szabó Alexandra II. helyezést szerzett, a bajnokság mindkét versenynapján kiválóan, taktikusan játszott. Ez egy nagyon nagy teljesítmény, hiszen a világ élvonalába tartozó versenyzőkkel játszott döntő mérkőzést.
Kiemelkedő játékot láttunk Kalános Róbert versenyzőktől a BC2 kategóriában, valamint Suha Vivien, Kocsis Viktor Bálint, mint újoncok szerepeltek a versenyen és az eddig tanultakat nagyszerűen alkalmazták.
Nagy Vivien, Kiss Balázs BC 2, Lőrincz Gábor BC 4 kategóriában a középmezőnyben végzett.
A bajnokság folyamán a minden versenyzőknek aktív segítséget nyújtott a rámpák beállításában, és a dobó játékosok koordinálásában a boccia csapat edzői: Kálmán Dominika, László Anita, Lőczi Tímea, Schönfeld Erika, Szász Zsolt, Tóth Ági.
Az Országos Bajnokságra delegáltunk versenybírót Borzán Tünde személyében, aki kiváló játékvezetéssel képviselte és erősítette a csapatunkat.

Köszönjük a segítséget az Edelényi, Majercsik, Nagy és Abramov családnak, valamint Tornyi Zsolt és Szűcs Ferenc sofőrnek!

Budapest, 2016. október 25.

László Anita Mária
Boccia szakkör felelős

BC 3 kategória: I. Edelényi Márton, II. Abramov Dániel, III. Pulpiter Norbert

BC4 kategória: I. Hegedűs László, II. Szabó Alexandra, III. Béres Dezső

A boccia csapat