November 27. és december 1. között intézményünk volt a házigazdája a NON4MAL 4ALL elnevezésű Erasmus+ projekt soron következő találkozójának. A projektben résztvevő – rajtunk kívül – 5 országból 13-an érkeztek, hogy megismerjék iskolánk non formális tevékenységeit, illetve beleláthassanak az e témakörhöz kapcsolódó magyarországi jó gyakorlatokba.
Vendégeink nem csak megfigyelői, de aktív részesei lehettek érzékenyítő programjainknak óvodások, általános iskolások és középiskolások körében, hallgathattak előadást a magyar oktatási és fogyatékosságügyi rendszerről, az integráció helyzetéről, meglátogatták az ország talán leg(el)ismertebb alternatív integráló iskoláját, a Gyermekek Házát, jártak a Nem Adom Fel Kávézóban és a Suhanj! Alapítvány konditermében. Kipróbálhatták a mozgáskorlátozottak sportjait és beszélgethettek a sport fontosságáról paralimpikon oktatónkkal, Kézdy Rékával.
Az egyik legmeghatóbb eseményt kollégistáinknak köszönhették a vendégek: a hagyományos „Nemzetek ízei” program keretében az apartmanok a vendégül látott országok – Törökország, Románia, Portugália, Norvégia, Észtország, és persze hazánk – legjellemzőbb ételeit készítették el és tartottak is róla izgalmas bemutatót. Az ételek, pedig rengeteg volt belőlük, az utolsó falatig elfogytak, óriási volt a sikerük.
Az 5 napba belefért még egy esti hajós városnézés a kivilágított Dunán, és persze a végén egy nagyon jó hangulatú búcsúvacsora is.
Sok ember tett azért, hogy ilyen jól sikerüljön a találkozó, mindenkinek köszönjük a közreműködést.