December 1-jén immár hatodik alkalommal rendeztük meg nyílt napunkat, a Tárva Vár programot, melyre közel 300 látogató érkezett iskolánkba.

Idén Soltész Miklós államtitkár vállalta a védnöki szerepet, köszöntő sorai után Locsmándi Alajos intézményvezető és Dr Házlinger György tankerületi igazgató nyitották meg a programot. Ezt követően hagyományosan tánccsoportunk látványos bemutatója következett.
Szakmai előadóinktól a meseterápiáról és a gyászfeldolgozás új megközelítéséről hallhattunk előadásokat, majd a KórházSuli programot mutatták be, melynek segítségével a kórházba kerülő, tartósan beteg gyermekek lépést tudnak tartani az iskolai tananyaggal. A kerekasztal beszélgetésen pedig a gyógypedagógiai intézmények és a szakértői bizottságok vezetői vitatták meg az aktuális kérdéseket.
A délelőtt folyamán lehetőség nyílt tanórák látogatására, egy eszközforgalmazó cég pedig bemutatta a legújabb segédeszközeit.
Mindeközben NONFORMAL 4ALL elnevezésű Erasmus+ projekt találkozójának 5 országból érkezett résztvevői a „Játék Korlátok Nélkül” elnevezésű érzékenyítő programon vettek részt a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulóival együtt.

A szakmai programokkal párhuzamosan sportosabb vendégeink lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálhassák a mozgáskorlátozott gyermekek számára adaptált sportjátékokat, akik pedig a Mozgásjavító izgalmas múltjára voltak kíváncsiak, azok bejárhatták épületeinket egy vezetett „túra” keretében.