A STEM a Mozgásjavítóban projekt keretében nyárra bentlakásos tábort terveztünk, amelynek során a tudóskörös diákoknak bőven lett volna idejük elmélyedni a természettudományokban. A vírus ugyan közbeszólt, a tudományt azonban mégis elhozzuk számukra.

A tábor programját hibrid formában szervezzük meg (a digitális tanrendben lévők otthonról, a kollégiumban lévők az iskolából tudnak kapcsolódni – és természetesen várjuk a középiskolásokat nem csak a tudóskörből).

A tábor során önismereti és kommunikációs foglalkozást tart Kormos Zsuzsanna gyógypedagógus, tehetségfejlesztő tanár (Milyen vagyok? Milyen legyek?). A biológia és a táplálkozás kerül középpontba Csernus Éva tanárnő vezetésével (A Vasorrú bába és a mézeskalács). A 3D nyomtatás rejtelmeiről mesél Dános László tanár úr (Additív gyártástechnológia). Schell Lívia tanárnő a fizika világába kalauzolja az érdeklődőket, Zöld fizika című programjával. A mindennapok és a technológia kapcsolatát tárja fel Barsy Anna tanárnő (Dolgok Internete IoT).

Ezzel nincs vége az izgalmas programnak. Külsős előadók tágítják majd tovább az érdeklődők látásmódját és tudását, keltik fel az érdeklődésüket:

Izsa Éva: Ismerkedés a CERN-el

Dr Piláth Károly: Kalandozások infravörösben

Dr. Oláh Éva Mária: Mikrovilág… láttatni a láthatatlant

Bízunk benne, hogy a tudóskörök után a digitális tudóstábor is sikeres lesz a diákok körében.