Gigacz Gergő 2. helyezést, Ujpál Dalma 5. helyezést ért el boccia sportágban a Pajulahtiban rendezett Európai Para Ifjúsági Játékokon.

Gergő BC4 kategóriában lett klasszifikálva, majd körmérkőzés formájában, nála öt -hat évvel idősebb ellenfelekkel mérkőzött meg. Először a horvát Ruzic-ot verte 4:2-re, majd az olasz Tosetti-t 5-1-re. A cseh Kaas ellen gyönyörűen játszott az első két szettben, 2:1-re vezetett. Majd sajnos a harmadik szett nem sikerült, 0-6 lett, amit az utolsó fordulóban már nem lehetett behozni, hiába váltott hosszú kezdéssel, 10:2 -re kikapott ellenfelétől, így a második helyen zárta a versenyt. Összességében elmondható, hogy nagyon szép, taktikus, játékot láttunk Gergőtől.

Dalma BC3 kategóriában szintén rutinus, tapasztalt ellenfelekkel játszott. A francia és portugál játékosok komoly ellenfelei voltak. A francia Troude és a portugál Moreira ellen is kikapott, viszont 1-1- pontot tudott szerezni. A szlovén Klemencic betegség miatt nem indult, így Dalma összesítésben az 5. helyen zárta a versenyt.

Dalmának és Gergőnek az EPYG volt az első komoly nemzetközi versenye. Dalma eddig még országos bajnokságon sem tudott indulni, hiszen 2019. végén a hazai klasszifikálása után, elmaradtak a versenyek a világjárvány miatt, azóta pedig nem került sor hazai bajnokságra.

Az EPYG mintegy bevezetésül szolgált a további ifjúsági versenyekre, valamint kiváló tapasztalatszerzés, alapozás és tanulmányút volt az egész csapat számára.

Gratulálunk a versenyzőknek a kiváló eredményekhez!

A versenyen a Gigacz és Ujpál család is szurkolt nekünk, köszönjük a részvételüket és támogatásukat!

Továbbá szeretnénk köszönetet mondani a Paralimpiai Bizottság főtitkárának, Urr Anitának, illetve a FODISZ részéről Ambrus Grétának a szervezésért és koordinálásért a verseny helyszínén!